Η Μανάβη Ανδρονίκη αποφοίτησε το 2010 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αποκτώντας τον τίτλο του αρχιτέκτονα μηχανικού. Έχει σπουδάσει σε Ελλάδα, Αγγλία (University of Portsmouth) και Ιταλία όπου και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στο Poltecnico του Μιλάνου με αντικείμενο την βιοκλιματική αρχιτεκτονική με υπερτοπικό χαρακτήρα. Το 2015 απέκτησε το μεταπτυχιακό τίτλο δια βίου εκπαίδευσης (ΠΕΓΑ) από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με θέμα «Αστικές Αναπλάσεις & Πράσινος Σχεδιασμός». Με τη συνεχή συμμετοχή της σε σεμινάρια και workshops σε όλο τον κόσμο, έχει εκπαιδευτεί να αντιμετωπίζει κάθε έργο ανεξαρτήτου κλίμακας με το ίδιο πάθος για το αρτιότερο αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας την καριέρα της στο αρχιτεκτονικό γραφείου του Λονδίνου Superfusionlab και συνεχίζοντας στο παγκόσμιας φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο Massimiliano Fuksas με έδρα τη Ρώμη, απέκτησε υψηλή σχεδιαστική ποιότητα και άρτια κατασκευαστική εμπειρία. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε το δικό της γραφείο, με την επωνυμία ΑΜ, με ποικίλα έργα, από τον σχεδιασμό αντικειμένων έως και συνόλων κατασκευών, που στοχεύουν στην αισθητική και κατασκευαστική πληρότητα.

Απώτερος στόχος της καριέρας της είναι η δημιουργική συμμετοχή σε έργα, τα οποία, μέσω της λειτουργικότητας και της αισθητικής, συναντούν τα υψηλότερα επίπεδα κατασκευαστικής αρτιότητας και αρχιτεκτονικής ποιότητας.

Copyright ©2019 Hive - All rights reserved.